Pogoji poslovanja in varovanje podatkov

O spletni trgovini
Spletno trgovino na naslovu www.histriaweb.eu upravlja Humanistično društvo za zgodovino, umetnost in kulturo Histria – Società umanistica di storia, arte e cultura Histria – Humanističko društvo za povijest, umjetnost i kulturu Histria (v nadaljevanju Histria). Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.histriaweb.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.histriaweb.eu je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.histriaweb.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med Histria in uporabnikom (kupcem).

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je Histria.

Brez izrecnega pisnega dovoljenja Histria, uporabnikom spletne strani www.histriaweb.eu ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

 

Varovanje osebnih podatkov
Spletno stran www.histriaweb.eu zbira informacije izključno za interne potrebe in v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov. Histria se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, pri čemer bodo osebni podatki uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz seznama lahko to sporoči na e-poštni naslov: www.histriaweb.eu ali pošlje pisni zahtevek preko pošte na naslov: Humanistično društvo Histria, II. prekomorske brigade 69, SI-6000 Koper Capodistria. Za nakup v spletni trgovini ni potrebna registracija.

 

Kontakt in komunikacija
Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletnem nakupu, oddaji naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, pišite na e-mail naslov: histria@histriaweb.eu ali pokličite na tel. številko +386 41 57 50 54.

 

Cene
Vse cene v spletni trgovini www.histriaweb.eu veljajo na dan naročila. Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake. Cena posameznega izdelka velja za kom izdelka in so zapisane v evrih. Vse cene artiklov so končne: v skladu s 13. točko prvega odstvaka 42. člena ZDDV-1 davek ni obračunan. Za vse izdelke je v opisu izdelka vedno zapisano, kaj cena vsebuje in kaj je potrebno doplačati. Cene, ki so navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov poštnine. Stroški poštnine veljajo po ceniku Histria poštnih storitev Pošta Slovenije in so navedeni ob naročilu izdelkov v obračunu.

Kljub trudu, da se zagotovijo najbolj ažurni in točni podatki, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Histria kupcu omogočilo odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudilo rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med Histrio in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prvi potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Histrio, kot za kupca.

 

Postopek nakupa
Kupec izbere izdelek in količino izbranega izdelka. Pred oddajo naročila kupec pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Po potrditvi naročila se prikaže obrazec, v katerega kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo izdelka. Po vnosu kupec potrdi nakup. Po potrditvi nakupa spremembe niso več možne. Uporabnik po potrditvi nakupa prejme avtomatsko sporočilo o izvedenem nakupu na vnešeni e-mail naslov. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, bo prejel predračun s podatki o plačilu na vnešeni e-mail naslov. Naročene izdelke

Histria pošlje uporabniku preko izbranega ponudnika storitev dostave. V spletni trgovini www.histriaweb.eu je možno opraviti nakup brez ali z registracijo uporabnika (uporabnik se sam odloči). Za opravilo nakupa, je potrebno samo izpolniti točne podatke ob oddaji naročila in se na koncu nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.

Histria lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno uporabnika/kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila (seveda, če je to možno). Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Pošiljka bo vsebovala:

  • naročene izdelke,
  • račun.

V primeru nakupa po predračunu naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je poštno podjetje Pošta Slovenije, vendar si Histria pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Prodajalec ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe na izdelkih, nastale po izročitvi dostavni službi.

 

Plačilo nakupa in dostava
Plačilo naročenih izdelkov v spletni trgovini www.histriaweb.eu je možno z nakazilom na račun Histria (plačilo po predračunu) ali s plačilom preko storitve Paypal (v tem primeru si stroške plačila delita uporabnik/kupec in Histria).  Dostavljalec vroči naročene izdelke naslovniku na naslov, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. Vkolikor se pošiljka ne prevzame v predpisanih rokih prevzema se ta vrne prodajalcu. Stroške morebitne nove pošiljke nosi kupec po ceni, ki jo določi prodajalec.

 

Stroški dostave se avtomatsko izračunajo v postopku naročanja oz. v obračunu.

Opozorilo: Pošta Slovenije pri storitvi ODKUPNINA PO POVZETJU prejemniku dodatno zaračunava strošek odkupnine in sicer pri paketih do vrednosti 98 EUR znaša strošek odkupnine 1,05 EUR oz. pri paketih v vrednosti nad 98 EUR do 501,00 EUR 1,07 % od vrednosti paketa oz. pri paketih v vrednosti nad 501,00 EUR 5,36 EUR.

 

Rok odpreme naročenih izdelkov je načeloma 2-4 delovne dni. Razen, če ni drugače dogovorjeno ali je v obvestilih navedeno drugače (dopusti, povečan obseg dela, bolezni). V kolikor izdelkov ni na zalogi, Humanisitično društvo Histria o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. V primerih, ko Humanistično društvo Histria pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave izdelkov ali drugačnega načina dostave izdelkov, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave izdelkov, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 8 dneh od prejema blaga Histria na e-naslov histria@histriaweb.eu sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, in navede razlog za svojo odločitev.

Prejete kupljene izdelke mora nepoškodovano (razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec) in v nespremenjeni količini odposlati Histrii v 14 dneh roku 8 dni po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Kupcu bodo opravljena plačila vrnjena takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil se vrši na pisno sporočeni TRR kupca.

 

Komunikacija
Histria je v stiku z uporabnikom/kupcem prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu kupec izrecno nasprotoval.

 

Prijava na e-novice
S prijavo na e-novice uporabnik/kupec (tj. prijavitelj) soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem Histria (oglasna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče tako, da pošlje sporočilo z naslovom ODJAVA na naslov histria@histriaweb.eu.

 

Piškotki
Histria uporablja piškotke, s katerimi merimo obisk in izboljšujemo uporabniško izkušnjo. S temi piškotki vas ne moremo identificirati na spletu, nimamo dostopa do vašega računalnika ali vašega brskanja po spletu.

Poleg piškotkov, nujni za delovanje strani, uporabljamo še:
Google Analytics / pomaga nam spremljati obisk spletne strani / trajanje piškotka: 6 mesecev

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Če onemogočite piškotke, vam nekateri deli spletne strani morda ne bodo delovali pravilno (nakupovalna košarica ipd.).